Pallesofa
Materialer:
4 EU Paller
10 hjul (evt. med bremse)
Et par skruer
Skum der passer
Stof til skummet
Vend pallerne på hovedet og skru hjulene fast. Tjek hvor mange kilo hjulene kan bære. Vi købe vores hjul hos Trævarefabrikkernes Udsalg. De skulle kunne bære 50 kg pr stk og vi har 5 under hver. Vi valgte at sofaen skulle være fleksibel og flytbar, derfor købte vi 2 skummadrasser i Pallestørrelse (80x120 cm). Vi købte hos Skumhuset.dk, der leverede 3 hverdag efter at jeg havde overført penge til dem. Man kan også få dem til at sy betræk til skummadrasserne, men jeg havde forelsket mig i det fra Ikea med ansigter som du kan se på billedet og måtte derfor selv igang med farmors symaskine. Stoffet kostede 50 kr pr. m. og alt i alt er er sofaen løbet op i ca. 1200 kr
Pøller til Pallesofa
Stof
Snor eller flettet garn
Pøller
Til sofaen ville jeg gerne have et par pøller som puder. Jeg fandt dem hos Ikea og syede betræk til i "Vadsækstil" da det så er nemt at vaske betrækket. Det vil sige at jeg klippede et rundt stykke stof svarende til bunden af pøllen + 1 cm hele vejen rundt til sømrum. Derudover klippede jeg et firkantet stykke stof svarende til længden af pøllen * omkredsen + 1 cm sømrum og 3 cm til løbegang.
Til at lukke med flettede jeg 3 farver garn. egentlig ville jeg gerne have noget groft brunt snor, men i mangel af bedre blev det altså garn.
Bøjlestang
Bordben
Lidt wire
2 wireklemmer
2 kroge
4 skruer
Billederne taler vist for sig selv hvad angår fremgangsmåden. Denne bøjlestang løb op i ca. 80 kr.
Sommertæppe
Efter at have søgt lidt rundt omkring fandt jeg en DIY (Do It Yourself) hvor LaraLil har lagt ud hvordan man syr et patchworkbabytæppe. Find den her:
http://laralil.blogspot.dk/2012/02/patchwork-babytppe-diy.html
Jeg gjorde det anderledes i forhold til hendes, at jeg ikke syntes det gjorde noget at stof-firkanterne er i forskellige størrelser. Derudover ville jeg gerne have en kant af ensfarvet stof rundt i kanten til at give lidt ro, da stoffet er i meget forskellige nuancer. Til bagside valgte jeg en lækker grå isoli og satte så en grøn kant på. Jeg er selv meget godt tilfreds med resultatet og kan ikke vente til jeg får en græsplæne hvor jeg kan ligge på dette tæppe og læse i en god bog.
Hæklet vendedukke
For nylig hæklede jeg denne skønne (og lidt grimme) vendedukke færdig. Selve formen er hæklet efter en opskrift (der er utallige på nettet, så den behøver jeg vist ikke referere). Armene gad jeg ikke hækle - ja jeg har det indimellem med at blive utålmodig undervejs og så skal projektet bare gøres færdig så jeg kan gå gang med det næste. Da jeg så begyndte at sætte hår på hovedet opdagede jeg lige pludselig at jeg ikke kunne se forskel på forside og bagside og så fik jeg ideen om at lave to ansigter. Hermed gjort:
Er jeg ikke betænksom/sød?
Hæklet gulvtæppe af gamle t-shirts DIY
Materialer:
- Genbrugsstof (gamle t-shirts, sengelinned eller andet) i dine foretrukne farver. Jeg foretrækker glat bomuldsstof.
- En stor hæklenål (jeg brugte nr. 8)
Fremgangsmåde:
- Klip dit stof i strimler, helst den samme bredde overalt. Jeg klippede ca 2 cm strimler ud af t-shirts med så få knuder som muligt. Dette gøres nemmest sådan:
- Når du når til ærmerne er du nødt til at klippe rundt og rundt. Når man har øvet sig lidt i denne klippeteknik, har man kun spildt meget lidt stof fra den øverste søm og måske fra det ene ærme. Det er ligemeget at strimlen svinger. Når man først har hæklet tæppet, ser man det ikke.
- Denne strimmel kan nu nøgles til en stofbold
- Fortsæt med at klippe alle dine eller naboens gamle t-shirts eller hvad du ellers har. Jeg brugte ca 30 t-shirts til tæppet som måler ca 130 cm i diameter.
- Grib din hæklenål og den stofnøgle som du synes skal være i midten af tæppet. Hækl 4 luftmasker, saml dem til en ring med en knudemaske. Vælg derefter om du vil hækle med stangmasker eller fastmasker (jeg brugte til dette tæppe stangmasker, men det er en smagssag). Nu hækler du det antal masker rundt i ringen som passer til at det kan ligge nogenlunde fladt. Næste omgang hækler du i første omgangs masker men hækl 2 masker i hver. 3. omgang hækler du skiftevis 2 masker i hver og 1 i hver. 4. omgang hækler du 2 masker i én og derefter 1 i hver 2 gange, Således bliver der for hver omgang længere mellem udtagningerne og tæppet vil lægge fladt. Fortvivl ikke hvis du synes det vulker lidt. Når tæppet er færdigt skal det lige trædes lidt på og så lægger det rigtig pænt.
- Når du skal skifte stofnøgle synes jeg det var nemmest blot at binde en knude på den gamle strimmel stof med den nye strimmel. Du kan enten flytte knuden om til bagsiden mens du hækler eller når tæppet er helt færdig.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar